• Посилання скопійовано

Ветеринарам дозволили використовувати кетамін до змін в законодавстві

Фізичним особам, які здійснюють медичну і ветеринарну практику, надано можливість використовувати в роботі наркотичні засоби та психотропні речовини, зокрема кетамін, необхідні для лікування.

Відповідну постанову «Про зупинення дії деяких положень постанови КМУ від 5 січня 2011 р. №4» уряд ухвалив 29 лютого.

Як відомо, наразі питання застосування наркотичних засобів в медичній та ветеринарній практиці фізособами не врегульовано на законодавчому рівні. Відповідний законопроект, який має врегулювати ці питання, очікує на розгляд ВРУ.

Дією урядових постанов від 5 жовтня 2011 року №1050 та від 5 січня 2011 р. №4 дію заборони на використання наркотичних медзасобів лікарями було зупинено до 1 березня.

Ухвалена урядом 29 лютого постанова дасть можливість суб’єктам господарювання, зокрема фізособам, які здійснюють медичну та ветеринарну практику, використовувати у роботі наркотичні і психотропні речовини, зокрема кетамін, необхідні для проведення лікування, без отримання ліцензії на здійснення діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, з 1 березня 2012 року до дня набрання чинності відповідним законом.

 

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»