• Посилання скопійовано

Уряд схвалив законопроект стосовно спрощення умов ведення підприємницької діяльності

КМУ 29 лютого на засіданні схвалив проект закону «Про внесення змін до деяких Законів України (щодо вдосконалення правового регулювання адміністративних відносин між органами державного нагляду у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки та суб’єктами господарювання)». Законопроект був підтриманий Радою підприємців при Кабінеті Міністрів та Європейською Бізнес Асоціацією. Очікується, що найближчим часом він буде переданий на розгляд Верховної Ради.

Документ передбачає скасування процедури отримання дозволів органів державного пожежного нагляду суб’єктам господарювання на початок діяльності. Законопроект встановлює декларативний принцип початку роботи новостворених підприємств та використання суб’єктами господарювання нерухомості.

У нормативно-правовому акті закріплюється, що проведення планових і позапланових перевірок органами державного пожежного нагляду можливе лише стосовно бюджетних установ та суб’єктів господарювання з високим ступенем прийнятного ризику.

Також документом встановлюється виключно судовий порядок зупинення роботи підприємств і лише за наявності порушень, які створюють загрозу життю або здоров’ю людей. Відповідно до нормативно-правового акту, інспектор органу державного пожежного нагляду позбавляється права зупиняти роботу підприємств.

Документ передбачає внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства, Кодексу про адміністративні правопорушення, законів «Про правові засади цивільного захисту», «Про пожежну безпеку», «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» та інших.

Даний законопроект був розроблений Міністерством надзвичайних ситуацій на виконання завдань, передбачених Програмою економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та доручень Президента України.

 

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»