• Посилання скопійовано

Держфінпослуг змінив Ліцензійні умови здійснення страхування автоцивілки

Розпорядженням від 07.02.2012 р. №85 Держфінпослуг затвердив зміни до Ліцензійних умов здійснення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Згідно зі змінами, для здійснення функції «врегулювання подій», що мають ознаки страхових випадків за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, на всій території України страховик зможе залучати власних представників (працівників, аварійних комісарів, експертів або юридичних осіб, у штаті яких перебувають аварійні комісари або експерти). Згідно з чинною редакцією Ліцензійних умов такими представниками, крім підрозділів страховика, можуть бути лише інші страховики — члени МТСБУ й аварійні комісари.

Страховик буде зобов’язаний забезпечити перебування представників, уповноважених виконувати функцію з обробки претензій, лише в АРК, областях, містах Києві та Севастополі, на відміну від чинного регулювання, яке передбачає наявність представників у населених пунктах з кількістю населення понад 200000 осіб.

Крім того, відповідно до змін, інструменти фінансового забезпечення зобов’язань страховиків не обмежуватимуться банківською гарантією або гарантією іншої фінустанови.

Якщо тепер ліцензію страховика можуть анулювати на підставі невиконання раніше застосованого до нього заходу впливу у зв’язку з відмовою укласти договір обов’язкового страхування ІІІ типу, то тепер така санкція застосовуватиметься у разі невиконання заходу впливу, пов’язаного з відмовою укласти будь-який договір обов’язкового страхування.

Ліцензію також анулюють у разі невиконання раніше застосованого до страховика заходу впливу у зв’язку з укладенням договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на інших умовах, ніж визначені Законом «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».

Розпорядження набере чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»