• Посилання скопійовано

Несвоєчасна оплата зупиняє ліцензію

Суб’єкт підприємницької діяльності своєчасно не сплатив поточну щоквартальну плату за ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. Чи є це підставою для анулювання або зупинення дії такої ліцензії?

Ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами здійснюється в порядку, визначеному Законом України від 19.12.95 р. №481/ВР-95 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (зі змінами та доповненнями), Постановою Кабінету Міністрів України від 13.05.96 р. №493, а також іншими нормативно-правовими актами, які регулюють відносини у цій сфері та діють у частині, що не суперечить нормам Закону №481/95-ВР.

Розміри щорічної сплати за ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами встановлено статтею 15 Закону №481.

Згідно з пунктом 38 Постанови КМУ №493 з наближенням терміну поточної щоквартальної плати за ліцензію суб’єкт підприємницької діяльності зобов’язаний зробити наступний внесок до відповідного бюджету в розмірі ¼ річної суми та надати документи, перелічені в пункті 34 цієї Постанови до органу, який зареєстрував ліцензію для внесення чергової відмітки до ліцензії.

Згідно зі статтею 15 Закону №481/95-ВР:

дія ліцензії зупиняється у разі несвоєчасної сплати чергового платежу за ліцензію на підставі розпорядження органу, який видав ліцензію, на термін до сплати заборгованості;

дія ліцензії вважається зупиненою з моменту одержання суб’єктом підприємницької діяльності відповідного письмового розпорядження органу, який видав ліцензію, а її дія поновлюється з моменту зарахування відповідного чергового платежу за ліцензію до бюджету;

ліцензія анулюється шляхом прийняття органом, який видав ліцензію, відповідного письмового розпорядження на підставі, зокрема, несплати чергового платежу за ліцензію протягом 30 календарних днів від моменту призупинення ліцензії.

 

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»