• Посилання скопійовано

Штрафи для кафе за трансляцію футболу без ліцензії

Без ліцензії — жодного матчу. Паби та кафе хочуть зобов’язати платити за трансляцію поєдинків Євро-2012

Андрій Калинчук, юрист національної телекомпанії України: «Якщо до закладу громадського харчування приходить людина і паралельно з тим, що вона споживає їжу, що є основним видом послуг, вона дивиться футбол, то, у принципі, логічно, щоб заклад громадського харчування отримав право на використання того об′єкта, який він використовує у себе».

Тетяна Слимак, юрист із медіаправа: «Надання прав офіційним ексклюзивним трансляторам, які так само можуть реалізовувати ці права барам, готелям та ресторанам».

Саме в такий спосіб хочуть заробити телекомпанії, які придбали ліцензії на трансляцію матчів. Проте УЄФА ще не визначилася, хто продаватиме дозволи. Зрозуміло одне: хто їх не придбає, заплатить дорого.

Тарас Кислий, радник юридичної компанії, що представляє інтереси УЄФА: «Нижня межа там 10 тисяч гривень з чимось, верхня межа 50 мільйонів гривень. Враховуючи, наскільки серйозною є така подія, ми можемо припускати, що це буде не нижня межа, а вона буде вищою, відповідно відповідальність дуже серйозна».

Тим часом юристи запевняють: якщо трансляцію в кафе зроблять платною, на цьому наживатимуться правоохоронці.

Маркіян Галабала, юрист: «Тобто є факт адміністративного правопорушення, ось, будь ласка, хлопці, треба заробити, заробимо — зробили рейд по всіх районних ресторанах, в кого ліцензії немає, того половину оштрафували, у половини взяли хабарі».

Для великих клієнтів, а саме закладів, розрахованих на понад 150 осіб, з платним входом та телевізором з діагоналлю більше ніж три метри, УЄФА уже розробив правила і встановив ціну — від 35 євро за один екран.

Тетяна Стець

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»