• Посилання скопійовано

Держадміністратор не складає протоколи на посадових осіб місцевих дозвільних органів

Щодо складання протоколу про адміністративне правопорушення при порушенні дозвільним органом строків видачі документів дозвільного характеру

Державною службою України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва розглянуто звернення виконавчого комітету Броварської міської ради Київської області від 31.07.2012 р. №2-9/2727 щодо надання роз’яснень стосовно питань функціонування дозвільної системи та в межах компетенції повідомляється таке.
Протокол про адміністративне правопорушення складається на посадову особу місцевого дозвільного органу, відповідальну за організацію процесу видачі документів дозвільного характеру.
Відповідно до абзацу другого статті 2 Закону України «Про державну службу» посадовими особами відповідно до цього Закону вважаються керівники та заступники керівників державних органів та їх апарату, інші державні службовці, на яких законами або іншими нормативними актами покладено здійснення організаційно-розпорядчих та консультативно-дорадчих функцій.
Кодексом не передбачено повноважень щодо складання протоколів державним адміністратором на посадових осіб місцевих дозвільних органів, стосовно порушень термінів реєстрації або відмови у реєстрації декларації.
Вимоги до змісту протоколу викладено у статті 256 КпАП.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»