• Посилання скопійовано

Адреса місця торгівлі й алкотютюнові ліцензії

Чи обов’язково отримувати довідку про внесення до Єдиного реєстру місць зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів у разі здійснення торгівлі згаданими товарами за місцем торгівлі, зазначеним у ліцензії?

Це питання є одним із таких, що їх найчастіше ставлять у Регіональному управлінні, тож розглянемо його докладніше. Відповідно до Закону України від 19.12.95 р. №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» місце зберігання — місце, яке використовується для зберігання спирту, або приміщення, яке використовується для зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів, відомості про місцезнаходження якого внесено до Єдиного державного реєстру місць зберігання; Єдиний державний реєстр місць зберігання (Єдиний реєстр) — перелік місць зберігання, який ведеться органами державної податкової служби України і містить визначені цим Законом відомості про місцезнаходження місць зберігання та відомості про заявників.
Суб’єкти господарювання, які отримали ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, вносять до Єдиного реєстру тільки ті місця зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів, що розташовані за іншою адресою, ніж місце здійснення торгівлі. Тобто якщо підприємство здійснює торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами в магазині, адресу якого зазначено у ліцензії на право здійснення торгівлі згаданими товарами, то вносити цю адресу до Єдиного реєстру місць зберігання не потрібно.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»