• Посилання скопійовано

Приймання декларацій про готовність до експлуатації має здійснюватися за місцезнаходженням об'єкта

Лист Мінекономіки від 05.04.2012 р.

На сьогодні Мінекономіки стверджує, що незважаючи на відсутність переліку дозволів, які мають видаватися через дозвільні центри, все ж таки відповідно до Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів (постанова КМУ від 13.04.2011 р. №461) та Порядків виконання підготовчих і будівельних робіт (постанов КМУ від 13.04.2011 №466) реєстрація декларації здійснюється з дотриманням вимог Закону про дозвільну систему.
Отже, у цьому випадку йдеться про такі документи:

  1. декларація про початок виконання підготовчих робіт;
  2. декларація про початок виконання будівельних робіт;
  3. декларація про готовність об'єкта до експлуатації.

Статтею 4 Закону про дозвільну систему передбачено, що видача документів дозвільного характеру регіональними та місцевими дозвільними органами здійснюється за принципом організаційної єдності. Госпсуб'єкт за одержанням документів дозвільного характеру (переоформлення, видача дублікатів, анулювання), що видаються місцевими дозвільними органами, звертається до держадміністратора у дозвільному центрі.
Декларація приймається у дозвільному центрі за місцезнаходженням об'єкта.
Реєстрацію декларації проводить Інспекція за місцезнаходженням об'єкта на безоплатній основі.
Враховуючи викладене, приймання декларацій про готовність об'єкта до експлуатації (Порядок №91), про початок виконання підготовчих робіт та про початок виконання будівельних робіт має здійснюватися за принципом організаційної єдності у дозвільному центрі за місцезнаходженням об'єкта будівництва.
Разом з тим Мінекономіки у Листі від 05.04.2012 р. повідомляє, що Міністерство надіслало запити до Держархбудінспекції України та Ради міністрів Автономної Республіки Крим для вжиття відповідних заходів реагування.

Автор: Канарьова Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»