• Посилання скопійовано

Статус оператора державних лотерей набувається після отримання ліцензії

Закон України від 06.09.2012 р. №5204-VI «Про державні лотереї в Україні»

Президент підписав Закон від 06.09.2012 р. №5204-VI «Про державні лотереї в Україні».
Так, лотерея набуває статусу державної з моменту опублікування затверджених оператором державних лотерей умов проведення такої лотереї.
Операторами державних лотерей можуть бути юрособи, зареєстровані на території України, які отримали ліцензію щодо проведення лотерей.
Оператор державних лотерей повинен мати постійно діючі відокремлені підрозділи у кожному населеному пункті України з населенням понад 500 тис. осіб, а також пункти розповсюдження державних лотерей в кожному населеному пункті з населенням понад 5 тис. осіб, але не менше 5 тис. пунктів розповсюдження.
Електронна система приймання ставок оператора державних лотерей повинна включати не менше 5 тис. працюючих терміналів електронної системи приймання ставок, що належать оператору державних лотерей на праві власності.
Оператор лотерей повинен мати досвід випуску та проведення державних лотерей на лотерейному ринку України не менше 10 років.
Суб'єкт господарювання набуває статусу оператора державних лотерей безстроково з моменту видачі ліцензії. Видача ліцензії здійснюється на безоплатній основі.
Оператор державних лотерей може бути позбавлений статусу оператора державних лотерей у випадку, якщо:
1) оператор тиражних лотерей не проводить більше ніж три послідовних тиражі у строки, визначені в умовах проведення державної лотереї, за винятком випадків, якщо затримка в такому проведенні викликана обставинами непереборної сили (форс-мажору);
2) оператор державних лотерей систематично (більше трьох разів на рік) порушує строки внесення відрахувань до Державного бюджету України в розмірі ставки податку, визначеної Податковим кодексом України;
3) оператор лотерей прострочує без будь-яких об'єктивних підстав більше ніж на шість місяців терміни виплат призів переможцям у лотереї.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»