• Посилання скопійовано

З 19.01.2013 р. втратять чинність усі акти КМУ щодо ліцензування госпдіяльності арбітражних керуючих

Розробляються нові правила щодо ліцензування господарської діяльності арбітражних керуючих з метою регулювання діяльності арбітражних керуючих як суб’єктів незалежної професійної діяльності

З 19 січня 2013 року втратять чинність усі акти Кабінету Міністрів щодо ліцензування господарської діяльності арбітражних керуючих. Відповідне рішення про втрату чинності низкою постанов та окремих положень нормативно-правових актів Кабміну з питань ліцензування господарської діяльності арбітражних керуючих було ухвалене 24 жовтня, на урядовому засіданні.
Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, наразі Міністерство юстиції розробляє нові спеціальні правила, які буде затверджено з метою регулювання діяльності арбітражних керуючих як суб’єктів незалежної професійної діяльності.
Такі зміни міністр пояснив набранням чинності з 19 січня 2013 року Законом України від 22 грудня 2011 року №4212-VІ «Про внесення змін до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».
Цим Законом кардинально змінюються спосіб державного регулювання діяльності і правовий статус арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів). Зокрема, діяльність арбітражних керуючих вилучено з переліку видів діяльності, які підлягають ліцензуванню, визначеного статтею 9 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності». Арбітражні керуючі згідно з частиною 1 статті 4 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» визначено суб’єктами незалежної професійної діяльності.
Таким чином, у зв’язку з набранням чинності цим Законом з 1 січня 2013 року втратять чинність:
— постанова Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2008 р. №747 «Про затвердження критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності арбітражними керуючими (розпорядниками майна, керуючими санацією, ліквідаторами) з визначенням періодичності здійснення заходів державного нагляду (контролю)»;
— постанова Кабінету Міністрів України від 28 липня 2010 р. №658 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2008 р. №747»;
— пункт 12 змін, що вносяться до актів Кабінету Міністрів України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 р. №483.
Крім того:
— з переліку органів ліцензування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2000 р. №1698, буде вилучено пункт 24;
— з переліку документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 липня 2001 р. №756, буде вилучено пункт 30;
— з додатка 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 р. №639 «Про затвердження переліків платних адміністративних послуг, які надаються Міністерством юстиції, Державною реєстраційною службою та структурними підрозділами територіальних органів Міністерства юстиції, що забезпечують реалізацію повноважень Державної реєстраційної служби», буде вилучено пункт 2.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»