• Посилання скопійовано

Ліцензія для реалізації спирту етилового, який зареєстровано як лікарський засіб

Чи потрібно аптекам, які здійснюють діяльність на підставі ліцензій на право роздрібної торгівлі лікарськими засобами, отримувати окремі ліцензії для реалізації спирту етилового, який зареєстровано як лікарський засіб?

Відповідно до ч. 11 ст. 14 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва i обігу спирту етилового, коньячного i плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», зі змінами та доповненнями (далі — Закон №481), роздрібна торгівля спиртом етиловим, коньячним і плодовим, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим забороняється.
При цьому норми Закону №481 не передбачають такого виду ліцензій, як ліцензії на право роздрібної торгівлі спиртом.
Відповідно до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами (далі — Ліцензійні умови), затверджених спільним наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва та Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів від 03.03.2009 р. №44/27, ліцензії на право виробництва, оптову та роздрібну торгівлю лікарськими засобами видаються Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів (далі — Держлікінспекція). Тому питання щодо необхідності отримання додаткових ліцензій у разі реалізації аптеками спирту етилового, який зареєстровано як лікарський засіб, належить до компетенції Держлікінспекції.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»