• Посилання скопійовано

Втратять чинність всі ліцензії на право діяльності арбітражного керуючого

Cпливає термін, відведений законом “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” для заміни ліцензій на право здійснення діяльності арбітражного керуючого на відповідні свідоцтва

Втратять чинність всі ліцензії на право діяльності арбітражного керуючого

У липні 2013 року спливає термін, відведений законом “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (нова редакція) для заміни ліцензій на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) на відповідні свідоцтва. Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович.

Міністр нагадав, що із набранням чинності вказаним Законом 19 січня 2013 року діяльність арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) більше не підлягає ліцензуванню.

При цьому, законом було встановлено шестимісячний термін, протягом якого Міністерство юстиції як державний орган з питань банкрутства безоплатно замінює за заявою арбітражного керуючого ліцензію на свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора). Саме таке свідоцтво, відповідно до Закону, надаватиме право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Міністр зазначив, що шестимісячний термін, відведений законом, спливає 19 липня 2013 року. Після закінчення цього строку всі ліцензії на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) втрачають чинність, а особи, які не здійснили їх заміну, не матимуть правових підстав для здійснення відповідної діяльності.

У зв’язку з цим Міністерство юстиції з метою належного забезпечення процесу заміни ліцензій на свідоцтва рекомендує арбітражним керуючим-ліцензіатам, які прагнуть продовжувати здійснювати діяльність арбітражних керуючих як суб‘єкти незалежної професійної діяльності, завчасно звернутися із відповідною заявою до Міністерства, а також вжити заходів щодо своєчасного отримання свідоцтв, оформлених у порядку заміни ліцензії.

Перелік документів, які необхідно подати для здійснення заміни ліцензії на право провадження діяльності арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) на свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), розміщено на веб-сайті Міністерства юстиції.

Прийом та видача документів на заміну ліцензій здійснюються за адресою: м. Київ, вул. Артема, 73. У разі неможливості особистого подання заяви про заміну арбітражним керуючим або особистого прибуття до Міністерства юстиції для отримання оформленого свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) арбітражний керуючий має право уповноважити свого представника на здійснення цих дій.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»