• Посилання скопійовано

Для внесення змін у ліцензію на роздрібну торгівлю - три робочі дні

При зміні відомостей, зазначених у виданій госпсуб’єкту ліцензії, орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб’єкта господарювання протягом трьох робочих днів видає йому нову ліцензію з урахуванням змін

Для внесення змін у ліцензію на роздрібну торгівлю - три робочі дні

ДФС у Тернопільській області нагадує, що згідно зі статтею 15 Закону №481/95-BP при зміні відомостей, зазначених у виданій госпсуб’єкту ліцензії (за винятком змін, пов’язаних з реорганізацією), орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб’єкта господарювання протягом трьох робочих днів видає суб’єкту господарювання ліцензію, оформлену на новому бланку з урахуванням змін.

У ліцензії, зокрема, зазначається на лицьовому боці:

  •  найменування органу, що її видав;
  • вид товарів (алкогольні напої чи тютюнові вироби), на право реалізації яких видано ліцензію;
  • для юридичних осіб – найменування та місцезнаходження, номер телефону, факс (за їх наявності);
  •  для фізичних осіб – прізвище, ім’я та по батькові, паспортні дані (серія, номер, ким і коли виданий, місце проживання), номер телефону (за його наявності);
  • ідентифікаційний код суб’єкта підприємницької діяльності;
  • місце торгівлі;
  • адреси відокремлених від роздрібної мережі місць зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів;
  • реєстраційний номер ліцензії, дата реєстрації;
  • термін дії;
  • дата видачі ліцензії;
  • посада, прізвище, ім’я, по батькові уповноваженої особи, яка підписала ліцензію.

При цьому згідно з Інформаційними картками №21-26 «Видача ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями», №21-28 «Видача ліцензії на право роздрібної торгівлі сидром та перрі (без додання спирту)», №21-30 «Видача ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами», затвердженими наказом ДФС від 13.01.2015 р. №7, у разі зміни відомостей, зазначених у виданій суб’єкту господарювання ліцензії (за винятком змін, пов’язаних з реорганізацією суб’єкта господарювання), подаються:

- заява довільної форми;

- документи, що підтверджують зміну відомостей.

Зазначені Інформаційні картки розміщено на офіційному веб-порталі ДФСУ>>>

Таким чином, при зміні відомостей (найменування юридичної особи або прізвища фізичної особи, місцезнаходження або місця проживання, адреси місця торгівлі в зв’язку з перейменуванням населеного пункту, вулиці тощо), зазначених у виданій суб’єкту господарювання ліцензії, орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб’єкта господарювання протягом трьох робочих днів видає суб’єкту господарювання ліцензію, оформлену на новому бланку з урахуванням змін.

Зауважимо, що така позиція податківців не є новою. Про це вони, наприклад, говорили раніше у листі №2375/10/28-10-06-11Докладніше тут >>>

Натомість Держрегуляторна служба повідомляла:  якщо змінилася назва населених пунктів, районів та областей, проте не змінюється фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, переоформляти дозвільні документи не потрібно.

Чи призводить зміна назв вулиць до необхідності подання документів про зміну реєстраційних даних суб’єкта господарювання і його майна, розповіли фахівці "Дебету-Кредиту" тут >>>

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»