• Посилання скопійовано

Перелік видів госпдіяльності, які ліцензує ДФС, буде уточнено

ДФСУ оприлюднила проект постанови КМУ «Про внесення зміни до пункту 6 переліку органів ліцензування»

Перелік видів госпдіяльності, які ліцензує ДФС, буде уточнено

На офіційному web-сайті ДФСУ розміщено проект постанови КМУ „Про внесення зміни до пункту 6 переліку органів ліцензування” (завантажити).

Нагадаємо, що відповідно до п.6 Переліку органів ліцензування ДФС здійснює ліцензування таких видів господарської діяльності, як виробництво і торгівля спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами. Проектом постанови  пропонується уточнити цей перелік таким чином: виробництво спирту етилового, коньячного і плодового, біоетанолу, алкогольних напоїв та тютюнових виробів; торгівля спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольним напоями та тютюновими виробами.

Таким чином Кабмін приводить Перелік у відповідність з нормами Закону № 1391 та Закону № 481 у частині ліцензування виробництва біоетанолу. 

Цими законами визначено біоетанол як спирт етиловий зневоджений, виготовлений з біомаси або із спирту етилового-сирцю для використання як біопалива. Підпунктом 14.1.14 ПКУ встановлено, що біоетанол – це спирт етиловий зневоджений, який виготовлений з біомаси для використання як біопалива та належить до товарної позиції 2207 згідно з УКТ ЗЕД. Підпунктом 215.3.1 ПКУ встановлено ставки акцизного податку по кодах товарів 2207 та 2208 згідно з УКТ ЗЕД у розмірі 126,96 грн за 1 літр 100-відсоткового спирту.

Зауваження та пропозиції до цього нормативно-правового акту можна надавати у письмовій та електронній формі упродовж одного місяця з дати його оприлюднення (тобто 09.07.2017 р.) на адресу:

04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент податків і зборів з юридичних осіб, електронну – litzenziya@sfs.gov.ua,

Державна регуляторна служба України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»