• Посилання скопійовано

Уряд скасував порядок видачі ліцензій на імпорт та експорт спирту, алкоголю і тютюну

24 липня на черговому засіданні Кабмін прийняв постанову щодо приведення у відповідність до діючих норм Закону №481 своїх постанов

Уряд скасував порядок видачі ліцензій на імпорт та експорт спирту, алкоголю і тютюну

Кабінет міністрів України скасував ліцензування при імпорті та експорті спирту, алкоголю і сигарет. Таке рішення уряд прийняв на засіданні 24 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

У пояснювальній записці вказано, що законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» від 23 листопада 2018 року передбачається, що імпорт, експорт спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів має здійснюватися суб'єктами господарювання усіх форм власності без ліцензії.

Однак зараз у сфері регулювання ліцензування цих видів господарської діяльності діє низка нормативно-правових актів, які потребують приведення у відповідність до діючих норм вказаного вище закону.

Отже, постановою вносяться зміни до Переліку органів ліцензування, який був затверджений постановою уряду від 05.08.2015 р. №609.

Нагадаємо, в грудні 2018 року Кабінет міністрів України вніс до парламенту законопроект, яким пропонував Верховній раді скасувати ліцензування імпорту та експорту алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Як писалось раніше, в рамках прийняття пакету бюджетоутворюючих законів Рада підвищила акциз на сигарети з липня.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»