• Посилання скопійовано

Посередництво у працевлаштуванні за кордоном: готуються зміни ло ліцензійних умов

Мінекономіки пропонує внести зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Їх приведуть у відповідність до Закону №139 та Закону №2623

Посередництво у працевлаштуванні за кордоном: готуються зміни ло ліцензійних умов

13 грудня Мінекономіки оприлюднило проєкт Постанови КМУ, яким пропонує внести зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, затверджених Постановою КМУ від 16.12.2015 р. №1060.

Переглянути проєкт змін можна за посиланням.

З метою приведення Ліцензійних умов у відповідність до Закону №139-ІХ пропонується  внести такі зміни:

  1. доповнити перелік документів, що додаються до заяви про отримання ліцензії, відомістю про доступність місць провадження діяльності для маломобільних груп населення;
  2. установити порядок дій ліцензіата під час зупинення дії ліцензії;
  3. доповнити Ліцензійні умови новими додатками, які встановлюють зміст і форму заяв про переоформлення та анулювання ліцензії, зупинення та відновлення дії ліцензії, відомостей, що додаються до заяви про отримання ліцензії.

Також пропонується уточнити:

  • значення інформації про умови праці в частині зобов’язання іноземного роботодавця;
  • вимоги Ліцензійних умов до документів іноземних суб’єктів господарювання, які надаються здобувачами ліценції, а саме дата їх видачі не має перевищувати 90 календарних днів на дату подачі заяви про отримання ліцензії;
  • вебсайта ліцензіата.

Для приведення Ліцензійних умов у відповідність до Закону №2623 проєктом Постанови КМУ пропонується внести зміни в частині отримання плати за послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном виключно від іноземного суб’єкта господарювання, з яким укладено зовнішньоекономічний договір (контракт).

Строк, протягом якого ліцензіати подаватимуть до  Мінекономіки документи, передбачені Ліцензійними умовами №1060, з урахуванням змін, затверджених цією постановою, становитиме два місяці з дня набрання чинності цією постановою.

У разі затвердження ця постанова набере чинності через два місяці з дня її опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»