• Посилання скопійовано

Спрощено реєстрацію фінустанов

НКЦПФР затвердила зміни до Порядку формування та ведення державного реєстру фінансових установ, які надають фінансові послуги на ринку цінних паперів

Спрощено реєстрацію фінустанов

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на своєму плановому засіданні затвердила зміни до Порядку формування та ведення державного реєстру фінансових установ, які надають фінансові послуги на ринку цінних паперів.

«Комісія взяла курс на дерегуляцію ринку та на зниження адміністративного навантаження на його учасників відповідно до європейських стандартів. Так, регулятор зменшив кількість документів, які необхідно подавати професійним учасникам для включення до реєстру та отримання або заміни Свідоцтва (дубліката Свідоцтва). До того ж, даним нормативно-правовим актом передбачено, що Комісія зможе виконувати такі дії на підставі лише поданої заяви від профучасника», – повідомила Ірина Устенко, директор Департаменту регулювання торговців цінними паперами та фондових бірж НКЦПФР.

За словами пані Устенко, Комісія на постійній основі працює над удосконаленням алгоритму ведення реєстру фінансових установ і сподівається, що відтепер механізм його формування та ведення стане зручнішим та простішим для всіх учасників ринку.

Зазначимо, що наразі документ знаходиться на обов’язковій державній реєстрації в Міністерстві юстиції України.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»