• Посилання скопійовано

Роман Насіров вийшов з СІЗО (відео)

Вчора дружина та тесть відстороненого керівника ДФС Романа Насірова внесли за нього заставу у 100 млн грн.

Роман Насіров вийшов з СІЗО (відео)

"Сьогодні дружина та тесть Романа Насірова, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) внесли грошову заставу, визначену ухвалою слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 7 березня 2017 року в розмірі 100 млн. грн. на відповідний спеціальний рахунок", - йдеться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

А народний депутат Мустафа Найєм написав, що і тесть, і дружина Насірова внесли по половині суми, тобто по 50 мільйонів гривень.

"Якщо ви пам'ятаєте, раніше підозрюваний повідомляв, що у нього немає коштів на внесення застави. Судячи з усього, решту суми вніс тесть, Олександр Глімбовський, власник корпорації "Альтіс-Холдинг" - другого за величиною підрядника ЄВРО-2012. (З 2010 року компанії пана Глімбовського виграли державні тендери на загальну суму 3,39 млрд грн.)", - пише Найєм.

Тож близько 23:15 у четвер Роман Насіров вийшов із Лук'янівського СІЗО.

Перед будівлею СІЗО він поспілкувався з журналістами. На питання, звідки у дружини 100 млн гривень для застави, Насіров відповів: "Я не планував, так сталося. Дуже вдячний своїй родині, що вони вирішили і знайшли цю шалену суму, але я з цим ще не зовсім погоджуюсь, бо краще бути без вини притягнутим до відповідальності. Я б краще перебував тут і доводив би свою невинуватість. Але зараз вже починаю думати, що може навіть так краще що буде більше можливостей, в тому числі для спілкування зі ЗМІ".

Насіров підтвердив, що вже одягнув електронний браслет, проте відмовився його показати. Також він розповів, що почуває себе краще ніж в "дні суду першої інстанції". 

"На вихідних я далі поїду в лікарню, щоб дослідили все", - сказав Насіров. "Я думаю, з понеділка фактично почну повноцінний захист у цій справі".

Водночас Насіров ще раз заявив, що не збирається тікати з країни. "Всі розуміють, що якби було таке бажання, то це би вже сто разів я зробив. Але нема навіть приводу, чому це робити. Нема ніякої вини", - сказав Насіров. "Я буду тут, я буду знаходитися фактично вдома, готувати повноцінний захист".

Нагадуємо, 7 березня 2017 року Солом’янський районний суд обрав Роману Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави 100 млн. грн., хоча Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила встановити грошову заставу у розмірі 2 млрд. грн.

На підозрюваного, згідно ухвали суду, покладено наступні обов’язки:

  • прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою;
  • носити електронний засіб контролю;
  • не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу детектива, прокурора або суду;
  • повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні;
  • здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну. 

"У разі невиконання покладених обов’язків, а також, якщо підозрюваний, будучи належним чином повідомлений, не з’явився за викликом до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду без поважних причин чи не повідомив про причини своєї неявки, або, якщо порушив інші покладені на нього при застосуванні запобіжного заходу обов’язки, застава звертається в дохід держави та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України й використовується у порядку, встановленому законом для використання коштів судового збору", - повідомляє САП.

***

Новини на тему:

-  Голову ДФС Романа Насірова затримали працівники НАБУ (фото, відео)

Мирослав Продан: Всі працівники ДФСУ продовжують виконувати свої обов’язки

Суд відправив Насірова під варту з альтернативою внесення застави в 100 млн грн

НАБУ показало схему участі ДФС у розкраданні коштів

Кабмін усунув Насірова від виконання обов'язків голови ДФС

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»