• Посилання скопійовано

Уряд змінив порядок складання та затвердження кошторисів «бюджетників»

Кабмін вніс зміни до порядку складання та затвердження кошторисів «бюджетників»

Уряд змінив порядок складання та затвердження кошторисів «бюджетників»

Урядом внесено зміни до Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ. Ці зміни було  затверджено у постанові КМУ від 10.07.2019 р. №618. 

Зокрема, доповнюється перелік:

  • бюджетних установ, яким затверджені бюджетні призначення і які відповідно до законодавства самостійно затверджують кошториси та інші документи, що застосовуються в процесі виконання бюджету, а після затвердження подають їх Мінфіну;
  • послуг, для проведення розрахунків за якими розпорядники повинні обов’язково передбачати обсяг коштів у кошторисах, зокрема, які відповідно до законодавства, віднесені до інших енергоносіїв та інших комунальних послуг;
  • учасників бюджетного процесу, які в процесі складання, розгляду, затвердження та виконання кошторисів застосовують положення цього Порядку;
  • випадків внесення розпорядниками бюджетних коштів змін до кошторису та інших документів, що застосовуються у процесі виконання бюджету, як за загальним, так і за спеціальним фондом.

Крім того, визначається порядок затвердження кошторисів та інших документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету вищими навчальними закладами I–II рівня акредитації, які є відокремленими структурними підрозділами, що не мають статусу юридичної особи, вищих навчальних закладів III–IV рівня акредитації.

Ці зміни почали діяти з 24 липня (з дня офіційного опублікування Постанови №618 в "Урядовому кур'єрі" від 24.07.2019 р. №139). 

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»