• Посилання скопійовано

Інформацію з Реєстру актів цивільного стану виконавці отримуватимуть оперативніше

Мін'юст затвердив Порядок інформаційної взаємодії автоматизованої системи виконавчого провадження та Державного реєстру актів цивільного стану громадян

Інформацію з Реєстру актів цивільного стану виконавці отримуватимуть оперативніше

Мін'юст наказом від 03.07.2019 р. №2008/5 затвердив Порядок інформаційної взаємодії автоматизованої системи виконавчого провадження та Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Цей Порядок визначає процедуру інформаційної взаємодії автоматизованої системи виконавчого провадження (далі - Система) та Державного реєстру актів цивільного стану громадян (далі - Реєстр) шляхом доступу до відомостей Реєстру про шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, смерть боржників - фізичних осіб (далі - інформаційна взаємодія) під час виконання державними та приватними виконавцями (далі - виконавці) судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб).

Інформаційна взаємодія здійснюватиметься у режимі реального часу в електронному вигляді інформаційно-телекомунікаційними засобами із застосуванням засобів технічного та криптографічного захисту інформації відповідно до Закону "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах".

Доступ до інформації про боржника - фізичну особу забезпечуватиметься шляхом формування виконавцем у Системі пошукового запиту до Реєстру за такими відомостями:

  • прізвище, ім'я та по батькові (за наявності) боржника - фізичної особи;
  • дата народження боржника - фізичної особи.

Інформація, що передається з Реєстру у порядку інформаційної взаємодії, використовується з додержанням вимог Законів "Про інформацію""Про захист персональних даних" під час здійснення виконавцями повноважень, передбачених Законом "Про виконавче провадження", і не може бути передана третій стороні, якщо інше не передбачено законом.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 26.07.2019 р. не набрав чинності.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»