• Посилання скопійовано

Уряд впровадив процедуру проведення техінвентаризації нерухомості

Запроваджено процедуру проведення технічної інвентаризації нерухомого майна. Відповідну постанову було ухвалено Кабінетом Міністрів України. Запроваджуються чіткі правила формування технічних паспортів та інших документів щодо нерухомості

Уряд впровадив процедуру проведення техінвентаризації нерухомості
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомляє, що відповідну Постанову було ухвалено Кабінетом Міністрів. Запроваджуються чіткі правила формування технічних паспортів та інших документів щодо нерухомості.
Перед ухваленням рішення документ було винесено на обговорення громадськості – свої зауваження та побажання висловили асоціації місцевого самоврядування.
«Прозора, зрозуміла система у сфері будівництва – пріоритет Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. Розробляти процедуру технічної інвентаризації Україна розпочала ще кілька років тому. Багато чинників гальмували цей процес, зокрема пандемія коронавірусу, а потім і повномасштабне вторгнення росії. Але нам вдалося довести справу до логічного фіналу. Постанова Уряду мінімізує корупційні схеми в будівельній сфері та завадить ділкам нагрівати руки на важливих для пересічних українців документах», – наголосила заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктуриНаталія Козловська.
Документообіг здійснюватиметься в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва, а тому буде прозорим та унеможливить стороннє втручання.
Цифровізація процесів, які стосуються будівництва, особлива важлива зараз, коли держава розпочала приймання документів для відбудови житла в межах державних програм. Зокрема, для участі в програмі єВідновлення.
Чітка процедура технічної інвентаризації також спростить комунікацію між фізичними, юридичними особами та органами державної і місцевої влади.

Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»