• Посилання скопійовано

ВРУ унормувала питання оплати послуг із доставки пенсій та допомоги на поховання

Прийнято закон про внесення зміни до розділу XV «Прикінцеві положення» Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо джерел оплати послуг із доставки пенсій та виплати допомоги на поховання

ВРУ унормувала питання оплати послуг із доставки пенсій та допомоги на поховання

Верховна Рада України 29 червня 2023 року прийняла Закон України «Про внесення зміни до розділу XV «Прикінцеві положення» Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо джерел оплати послуг із доставки пенсій та виплати допомоги на поховання» (законопроєкт за реєстр. №9078).

Реалізація норм Закону забезпечить звільнення бюджету Пенсійного фонду України від невластивих видатків та унормує питання оплати послуг із доставки пенсій та допомоги на поховання за рахунок коштів, визначених для виплати відповідних пенсій – Державного бюджету України.

Реалізація акта не потребуватиме додаткових видатків з Державного бюджету України, оскільки відбудеться перерозподіл коштів між напрямами їх використання – з покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду України для виплати пенсій на видатки, які здійснюються за рахунок коштів державного бюджету.

Головним в опрацюванні законопроєкту за реєстр. №9078 було визначено Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. 9 червня 2023 року Комітет схвалив текст порівняльної таблиці до законопроєкту та рекомендував Верховній Раді України прийняти його у другому читанні та в цілому як Закон.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»