• Посилання скопійовано

ВРУ рекомендували прийняти новий Закон про адміністративний збір

Комітет з питань організації державної влади пропонує Парламенту прийняти закон про адміністративний збір. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Уряду щодо проєкту Закону №4380, розробленого ще у 2020 році

ВРУ рекомендували прийняти новий Закон про адміністративний збір

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на своєму засіданні, яке відбулось 20 липня цього року рекомендував Парламенту прийняти за основу проект Закону про адміністративний збір (реєст. №4380).

Законопроект має на меті:

  • впорядкування відносин у сфері плати за надання адміністративних послуг;
  • забезпечення прозорості цих відносин;
  • підтримка сталого та якісного надання адміністративних послуг за рахунок обґрунтованих (раціональних) розмірів адміністративного збору.

Окрім того, за умови прийняття законопроекту, він передбачає:

  • визначення єдиних засад і критеріїв плати адміністративного збору;
  • встановлення переліку базових адміністративних послуг та визначення чітких розмірів адміністративного збору за їх надання в національній валюті України – гривні;
  • врегулювання питань порядку зарахування адміністративного збору до бюджету.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»