• Посилання скопійовано

Розроблено порядок ведення Єдиного державного реєстру обладнання для підготовки або обробки тютюну

Мінфін оприлюднив проєкт Порядку ведення Єдиного державного реєстру обладнання для підготовки або обробки тютюну, тютюнової сировини, промислового виробництва тютюнових виробів

Розроблено порядок ведення Єдиного державного реєстру обладнання для підготовки або обробки тютюну

Мінфін оприлюднив проєкт постанови КМУ «Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру обладнання для підготовки або обробки тютюну, тютюнової сировини, промислового виробництва тютюнових виробів».

Цей Порядок визначає процедуру створення та ведення Єдиного державного реєстру обладнання для підготовки або обробки тютюну, тютюнової сировини, промислового виробництва тютюнових виробів (далі – Єдиний реєстр обладнання), а також механізм внесення (виключення) відомостей про обладнання для підготовки або обробки тютюну, тютюнової сировини, промислового виробництва тютюнових виробів до (з) Єдиного реєстру обладнання.

Єдиний реєстр обладнання – це інформаційно-комунікаційна система, що забезпечує збір, накопичення, захист, облік, відображення, обробку реєстрових даних та надання реєстрової інформації про перелік обладнання для підготовки або обробки тютюну, тютюнової сировини, промислового виробництва тютюнових виробів.

Установлено, що суб’єкти господарювання (власники та користувачі обладнання) мають забезпечити реєстрацію обладнання для підготовки або обробки тютюну, тютюнової сировини, промислового виробництва тютюнових виробів, яке було внесено до Єдиного державного реєстру обладнання для промислового виробництва сигарет та цигарок, що підлягає реєстрації відповідно до закону, в Єдиному державному реєстрі обладнання для підготовки або обробки тютюну, тютюнової сировини, промислового виробництва тютюнових виробів протягом чотирьох місяців з дня набрання чинності цією постановою.

У разі затвердження ця постанова набере чинності одночасно з введенням у дію абзацу шістдесят дев’ятого підпункту 1 пункту 4 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 29.06.2023 р. №3173-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України у зв’язку із запровадженням електронної простежуваності обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах», але не раніше дня її офіційного опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»