• Посилання скопійовано

Рада усуне законодавчі неузгодженості щодо реєстрації змін до відомостей про розмір статутного капіталу ТОВ

З метою усунення неузгодженостей законопроєктом №11288 пропонується внести уточнення до Закону №755-IV щодо документів, які подаються для держреєстрації змін до відомостей про розмір статутного капіталу ТОВ, товариства з додатковою відповідальністю

Рада усуне законодавчі неузгодженості щодо реєстрації змін до відомостей про розмір статутного капіталу ТОВ

24 травня у ВРУ зареєстровано законопроєкт №11288 «Про внесення змін до статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» щодо державної реєстрації змін до відомостей про розмір статутного капіталу товариства з обмеженою відповідальністю та товариства з додатковою відповідальністю».

Частиною п’ятою статті 17 Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» визначено перелік документів, які подаються для державної реєстрації змін до відомостей про розмір статутного капіталу, розміри часток у статутному капіталі чи склад учасників товариства з обмеженою відповідальністю та товариства з додатковою відповідальністю. Також частиною десятою статті 18 Закону визначено порядок прийняття рішень загальних зборів учасників товариства про збільшення статутного капіталу за рахунок додаткових вкладів.

На практиці під час здійснення реєстраційних дій виникає неузгодженість щодо переліку документів, які подаються для державної реєстрації змін до відомостей про розмір статутного капіталу ТОВ та ТДВ, а також змісту таких документів. З метою усунення неузгодженостей пропонується внести уточнення до Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» щодо документів, які подаються для державної реєстрації змін до відомостей про розмір статутного капіталу товариства з обмеженою відповідальністю, товариства з додатковою відповідальністю.

Так, законопроєктом пропонується уточнити, що у разі державної реєстрації змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, пов’язаних зі збільшенням розміру статутного капіталу, товариства з обмеженою відповідальністю, товариства з додатковою відповідальністю за рахунок додаткових вкладів, рішення загальних зборів учасників (рішення єдиного учасника) про визначення розміру статутного капіталу та розмірів часток учасників, що подається державному реєстратору, має відповідати вимогам, встановленим Законом України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю».

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»