• Посилання скопійовано

Держмитслужба змінила порядок заповнення граф попередньої митної декларації

Державна митна служба листом №11.1/2-12.2/774-ЕП роз’яснила порядок використання електронних копій документів контролю у пунктах пропуску через держкордон.

Митниця повідомила про створення програмно-інформаційного комплексу (ПІК) «Дозвільні документи, необхідні для здійснення ГДК», де розміщуються електронні копії документів, необхідних для попереднього документального контролю у пунктах пропуску через державний кордон.

Електронні копії документів можуть надсилатися електронною поштою за адресою decl_vmd@customs.gov.ua підприємством, включеним до Реєстру підприємств, допущених до електронного декларування. Копії повинні бути засвідчені електронним цифровим підписом посадової особи підприємства, уповноваженої на роботу з митницею.

Пошук такого документа у пункті пропуску через кордон здійснюється за кодом документа, передбаченого у Класифікаторові документів.

Якщо у комплексі ПІК є електронна копія документа, то відсутність паперової його копії у перевізника або експедитора при проходженні ними попередньої документальної перевірки (зокрема, при виконання митниками положень пп. 2.8 Інструкції з організації роботи посадових осіб митних органів при здійсненні попереднього документального контролю) не є підставою для припинення попереднього документального контролю.

Держмитслужба внесла зміни до свого листа №11/1-10.19/1787-ЕП «Щодо порядку заповнення ДКПТ», вказавши на необхідність згадування у попередньому повідомленні, попередній митній декларації або внутрішньому транзитному документі кодів відповідних документів відповідно до Класифікатора та їх реквізитів.

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»