• Посилання скопійовано

Застосування положень українсько-французької конвенції про уникнення подвійного оподаткування

У п. 3 ст. 10 українсько-французької конвенції про уникнення подвійного оподаткування встановлено умову щодо внесення мінімальної суми інвестиції у 5 млн французьких франків. Як виконати цю умову, зважаючи на те, що на сьогодні французькою валютою є євро?

Відповідно до п. 3 ст. 10 Конвенції між Урядом України і Урядом Французької Республіки про уникнення подвійного оподаткування (далі — Конвенція) дивіденди, що сплачуються компанією, яка є резидентом України, підлягають оподаткуванню тільки у Франції, якщо такими дивідендами фактично володіє одна або декілька компаній, які є резидентами Франції, і якщо:
ця або ці компанії разом володіють прямо або посередньо принаймні 50% капіталу компанії, що сплачує дивіденди, і загальна сума їх інвестицій в цю компанію становить не менш як 5 млн французьких франків або їх еквівалента в українській валюті;
або
їхня інвестиція в компанію, що сплачує дивіденди, гарантується або страхується державою Франція, її центральним банком або будь-якою особою, що діє від імені Франції.
Курси перерахунку європейських національних валют у євро було зафіксовано на момент уведення євро. Один євро дорівнює 6,55957 французьких франків. Відповідно 5 млн. французьких франків приблизно дорівнюють 762 245,086 євро (5000 000 : 6,55957).
Отже, пільги, передбачені пп. «а» п. 3 ст. 10 Конвенції, застосовуються за наявності належних підстав у разі виконання умови щодо внесення до статутного капіталу української компанії інвестиції, загальна сума якої становить не менш як 762 245,086 євро або їх еквівалента в українській валюті.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»