• Посилання скопійовано

З 24 серпня імпорт продуктів тваринного походження відбуватиметься за новими міжнародними сертифікатами

Наявність і зміст нових міжнародних сертифікатів контролюватиме Держпродспоживслужба

З 24 серпня імпорт продуктів тваринного походження відбуватиметься за новими міжнародними сертифікатами

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства повідомляє, що 24 липня в Офіційному віснику України опубліковано їх наказ від 14 липня 2020 року №1329, яким затверджено 72 форми міжнародних сертифікатів.

Зазначені міжнародні сертифікати призначені для супроводження продуктів тваринного походження при їх ввезенні (пересиланні) на митну територію України і засвідчують їх безпечність.

Кожна окрема форма міжнародного сертифікату призначена для окремої товарної групи. Зокрема, затвердженими формами міжнародних сертифікатів охоплено такі товарні групи, як:

  • свіже м'ясо різних видів тварин – 16 форм;
  • корми для тварин і кормові матеріали для кормів, у т.ч. сіно і солома – 11 форм;
  • молоко і молочні продукти – 5 форм;
  • яйця і продукти з них – 2 форм;
  • риба, мед, продукти бджільництва, равлики, желатин, колаген, пух і пір’я, жири і продукти переробки жиру та ін. продукти тваринного походження – 38 форм. 

«Це довгоочікуване рішення для бізнесу, який займається імпортом в Україну відповідних продуктів. Воно знімає ряд проблемних питань і однозначно сприятиме розвитку і поглибленню міжнародної торгівлі», – зазначив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Глущенко.

За його словами, нові форми міжнародних сертифікатів наближають вітчизняне законодавство до європейських і міжнародних вимог, спрощують процедуру імпорту в Україну харчових продуктів.

«Затверджені форми сертифікатів вже є у відкритому доступі на сайті Держпродспоживслужби, вони стосуються значно ширшого переліку видів продукції тваринного походження, ніж будь-коли. Вони можуть використовуватись бізнесом в будь-який момент часу, за відсутності узгоджених між компетентними органами України та країни-експортера форм сертифікатів. Крім іншого, наказ Мінекономіки зробить доступнішими більш безпечні харчові продукти для українських споживачів», – додав Сергій Глущенко.

Наявність і зміст міжнародних сертифікатів контролюватиме Держпродспоживслужба.

Наказ набуває чинності через один місяць з дня опублікування, тобто з 24 серпня 2020 року.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»