• Посилання скопійовано

Як оподатковується безоплатне харчування працівників

ДФСУ розглянула питання щодо оподаткування ПДФО, військовим збором доходу, отриманого фізособою як додаткове благо у вигляді безоплатного харчування та нарахування на такий дохід ЄСВ

Як оподатковується безоплатне харчування працівників

ДФСУ у листі від 26.10.2017 р. №2400/6/99-99-13-02-03-15/ІПК роз'яснила, що дохід, отриманий фізособою як додаткове благо у вигляді вартості безоплатного харчування включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого платника та оподатковується ПДФО і військовим збором на загальних підставах. При цьому вказаний дохід є базою нарахування ЄСВ.

Окрім того, операції підприємства з безкоштовного харчування своїх працівників на умовах "шведського столу" для такого підприємства - платника ПДВ є об'єктом оподаткування ПДВ, під час здійснення яких ПДВ нараховується у загальновстановленому порядку. Сума ПДВ, сплачена (нарахована) підприємством в оплаті вартості харчування, включається до податкового кредиту відповідно до ст. 198 та ст. 201 ПКУ.

Щодо податку на прибуток, то положеннями ПКУ не передбачено різниць для коригування фінансового результату до оподаткування на різницю по операціях з надання платником податку на прибуток безкоштовного харчування своїм працівникам. Такі операції відображаються згідно з правилами бухбліку при визначенні фінансового результату до оподаткування.

З питання відображення операцій з безкоштовного харчування працівників в бухобліку податківці рекомендують звернутись до Мінфіну.

***

Читайте також на цю тему:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»