• Посилання скопійовано

Як треба заповнювати платіжки для сплати податків та ЄСВ з 1 липня: нове розʼяснення від ДПС

Нарешті ДПС визначилася із заповненням платіжок для сплати податків та ЄСВ. Якщо банк не забезпечив розробку ПЗ у частині використання нового формату реквізиту «Призначення платежу», можна використовувати старі правила для його заповнення

Як треба заповнювати платіжки для сплати податків та ЄСВ з 1 липня: нове розʼяснення від ДПС
6 липня ми писали, що повний перехід на новий формат платіжок при сплаті податків та ЄСВ перенесено на 1 грудня. Такі рекомендації надав НБУ у своєму розʼясненні. Зокрема, в ньому йшлося, що  регулятор зобов’язує банки забезпечити перехід на використання виключно структурованого призначення платежу під час сплати податків та зборів до 01.12.2023. 

І тоді ми вказували, що офіційної інформації ані від ДПС, ані від Мінфіну не було.

Наразі ж ДПС навела свою позицію щодо поточних правил заповнення платіжок для сплати податків та ЄСВ.
 
 
Позиція ДПС

З 1 липня 2023 року платники під час сплати податкових платежів та єдиного внеску при заповненні реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції користуються вимогами нового Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу». 

З метою надання можливості виконання платниками своїх обов’язків щодо сплати належних платежів до бюджету та фондів соціального страхування у разі, якщо надавач платіжних послуг не забезпечив розробку програмного забезпечення в частині використання платниками структурованого формату реквізиту «Призначення платежу», таким платникам збережено можливість використання реквізиту «Призначення платежу» в старому форматі (неструктурованому). 

Для цього такі надавачі платіжних послуг повинні у найкоротший термін проінформувати своїх клієнтів щодо формату використання ними реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції. 

Але платникам, які під час сплати податкових платежів та єдиного внеску використовують структурований формат реквізиту «Призначення платежу» (тобто новий формат), при занесенні даних про «Код виду сплати» та «Додаткову інформацію запису» потрібно використовувати виключно наявні поля платіжної інструкції, а саме поле «Код виду сплати» та поле «Додаткова інформація запису».

***

Читайте також

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»