• Посилання скопійовано

В Україні нормальний Податковий кодекс, але є проблема в його імплементації: позиція бізнес-омбудсмена

Бізнес-омбудсмен вважає, що в Україні нормальний Податковий кодекс, але занадто формалістичний підхід до його імплементації. Він підкреслив, що бізнесу потрібна передбачуваність правил з боку держави

В Україні нормальний Податковий кодекс, але є проблема в його імплементації: позиція бізнес-омбудсмена

LIGA.net розповідає, що бізнес-омбудсмен Роман Ващук вважає, що в Україні нормальний Податковий кодекс, але занадто формалістичний підхід до його імплементації. Про це він сказав в інтерв'ю Forbes.

«Є закон про адміністративну процедуру, є Податковий кодекс України, є Митний кодекс України. Вони всі прописані відносно нормально. Їх просто потрібно впроваджувати не формалістично чи інтуїтивно, а в тому дусі, в якому вони були виписані. Не треба що шість місяців все змінювати. Але треба серйозно впроваджувати те, що є», – сказав Ващук.

Він сказав, що бізнесу потрібна передбачуваність правил з боку держави, бо навіть у Великій Британії під час Другої світової війни бізнес міг працювати, «розуміючи, що буде під тиском, але знаючи, що є передбачуваність».

Водночас він додав, що нинішній Україні пощастило не жити в умовах тієї економіки, що була у Британії під час війни.

«Українці повинні рахувати себе щасливими, що не живуть в обставинах країн Другої світової війни, які перейшли на рейки повністю воєнної економіки. Британія жила на картковій системі харчів і одягу до 1952 року. Українці поки що далеко не в тій ситуації. Для когось, зокрема для менш забезпечених, є проблеми в приватному житті, але хто має заробіток, може вибирати між мигдалевим молоком і вівсяним, коли замовляє каву в кав'ярні третьої хвилі», – додав він.

За даними щорічного дослідження «Податковий індекс» від Європейської Бізнес Асоціації, тільки для 8% компаній в Україні вважають, що податковий режим допомагає розвивати бізнес.

Джерело: ЛІГА.net

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»