• Посилання скопійовано

Виявили помилку в митній декларації: як це впливає на показники СЕА РЕ та СЕ?

У разі виявлення помилок у митній декларації та оформлення аркушу коригування показники щодо ввезеного пального, внесені до СЕАРП та СЕ на підставі МД, змінюються автоматично на підставі оформленого аркуша коригування

Виявили помилку в митній декларації: як це впливає на показники СЕА РЕ та СЕ?

У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що механізм відкриття та закриття рахунків платників акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, зареєстрованих у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, а також проведення розрахунків з бюджетом з використанням зазначених рахунків визначає Порядок електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, затверджений постановою КМУ від 24.04.2019 №408 зі змінами і доповненнями.

Пунктом 28 Порядку №408 визначено, що обсяги ввезеного на митну територію України пального в СЕАРП та СЕ:

  • зараховуються автоматично на підставі оформлених належним чином митних декларацій у розрізі платників акцизного податку та умов оподаткування пального за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТЗЕД та умовним кодом 2711;
  • розподіляються між акцизними складами пересувними, що використовуються під час такого ввезення, або акцизними складами, які є ліцензійними митними складами, на яких здійснюється митне оформлення, на підставі акцизних накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі акцизних накладних, складених платником акцизного податку – розпорядником таких акцизних складів пересувних/акцизних складів.

Ведення обліку обсягів пального у СЕАРП та СЕ здійснюється ДПС.

У разі виявлення помилок у митній декларації та оформлення аркушу коригування показники щодо ввезеного на митну територію України пального, внесені до СЕАРП та СЕ на підставі такої митної декларації, змінюються автоматично на підставі оформленого аркуша коригування.

При виникненні технічних питань щодо автоматичної зміни показників в СЕАРП та СЕ на підставі аркуша коригування до митної декларації платник може звернутися до ДПС України з наданням підтвердних документів.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»