• Посилання скопійовано

Яку земельну реформу планує Кабмін

Мета земельної реформи - створити клас невеликих фермерських господарств, - Володимир Гройсман

Яку земельну реформу планує Кабмін

Земельна реформа як одна з ключових реформ програми економічних перетворень, закріплених в новому Меморандумі з ключовим кредитором країни - Міжнародним валютним фондом, має на меті формування в Україні потужного і якісного класу невеликих фермерських господарств - реальних власників землі в нашій країні. Про це в ефірі телеканалу "112.UA" сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Я не підтримаю земельну реформу, яка може бути використана або великими агрохолдингами, або іноземцям, які могли б приїхати в Україну і скуповувати землю. Ми говоримо про відносини між власниками землі, про те, щоб створити міцний якісний середній клас фермерів. Це співпадає з інтересами України", - сказав глава Уряду.

Він підкреслив, що саме таку модель Уряд опрацьовує з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком.  

"Мова йде про те, що мораторій (на продаж землі) буде знято лише тоді, коли буде зрозуміла позиція щодо власників землі. Тема землі - надзвичайно чутлива для громадян. І з МВФ, Світовим банком ми взаємодіємо, аби вибудувати сучасні умови обігу земель, - сказав Володимир Гройсман. - Наразі йдеться про те, щоб ми вибудували модель, яка буде дозволяти тільки фізичним особам - громадянам України продавати між собою землю, яка їм належить. І тут буде поставлена крапка, жодних загроз не буде"

Він додав, що багато років українців лякали питанням обігу земель. Однак тепер, на думку Прем’єр-міністра, настав час навчити їх і розказати, як розпоряджатися власною землею і при цьому не дати великим агрохолдингам та іноземцям консолідувати паї.

Володимир Гройсман також висловив сподівання, що в Парламенті зрозуміють точку зору Уряду, оскільки досягнення компромісу в земельному питанні пов’язане з отриманням наступного кредитного траншу по програмі МВФ.

"Умови (отримання коштів) повністю прив’язані до виконання цієї вимоги. Цей процес буде тривати. І важливо, аби ми сконцентрувалися на розвитку країни", - додав Глава Уряду.

Повний текст меморандуму з МВФ дивіться тут>>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»