• Посилання скопійовано

Як члену фермерського господарства знятись з обліку як платнику ЄСВ у разі виходу зі складу господарства?

Податківці наголосили, що фермер з метою зняття з обліку зобов’язаний протягом 10 днів з дня прийняття рішення подати заяву за формою №7-ЄСВ та копію розпорядчого документа про вихід зі складу господарства

Як члену фермерського господарства знятись з обліку як платнику ЄСВ у разі виходу зі складу господарства?

Податківці у Волинській області повідомили, що зняття з обліку члена фермерського господарства у разі прийняття рішення про вихід зі складу господарства, здійснюється контролюючим органом на підставі поданої ним заяви, після проведення передбачених законодавством перевірок, здійснення остаточного розрахунку платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з контролюючим органом.

Зняття з обліку платників ЄСВ, зазначених в п. 51 ч. 1 ст. 4 Закону №2464-VI, на яких не поширюється дія Закону № 755-IV, здійснюється відповідно до ст. 5 Закону № 2464 і розд. V Порядку № 1162.

Згідно з п. 1 Порядку №1162 у разі прийняття членом фермерського господарства рішення про вихід зі складу господарства платник ЄСВ зобов’язаний у десятиденний строк з дня прийняття рішення подати до контролюючого органу заяву про зняття з обліку платника ЄСВ за формою №7-ЄСВ згідно з додатком 5 до Порядку №1162 та копію розпорядчого документа про вихід зі складу господарства.

Контролюючий орган повідомляє Пенсійний фонд та фонди загальнообов’язкового державного соцстрахування про прийняття рішення платником щодо зняття з обліку у разі отримання від нього заяви.

Відповідні органи Пенсійного фонду та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування протягом 10 календарних днів з дня отримання інформації про прийняття рішення платником щодо зняття з обліку надають відповідному контролюючому органу довідку про наявність або відсутність заборгованості зі сплати страхових коштів за формою №8-СК згідно з додатком 6 до Порядку №1162 (п. 2 розд. V Порядку № 1162).

Контролюючий орган, отримавши заяву за формою №7-ЄСВ, проводить передбачену законодавством перевірку щодо правильності нарахування та сплати ЄСВ (п. 3 розд. V Порядку № 1162).

Після проведення остаточного розрахунку платником ЄСВ контролюючий орган знімає його з обліку та вносить відповідні записи до реєстру страхувальників із зазначенням дати та підстави зняття з обліку (п. 5 розд. V Порядку № 1162).

Згідно з п. 6 розд. V Порядку № 1162 після зняття з обліку такій особі видається (надсилається) повідомлення про зняття з обліку платника ЄСВ за формою № 10-ЄСВ згідно з додатком 8 до Порядку № 1162.

Датою зняття з обліку зазначених осіб є дата внесення запису до реєстру страхувальників.

 *** 

Читайте також:

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»