• Посилання скопійовано

Фізособа має у власності нерухомість та змінила своє місце реєстрації: чи повідомляти ДФС?

Громадяни – власники нерухомості, які змінили місце реєстрації, мають повідомити про такі зміни ДФС за новим місцем реєстрації

Фізособа має у власності нерухомість та змінила своє місце реєстрації: чи повідомляти ДФС?

ДФС у Харківській області нагадує, що відповідно до норм Податкового кодексу України громадянам – власникам житлової та/або нежитлової нерухомості обчислюється податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Податкові повідомлення – рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються платнику за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня.

Звертаємо увагу, що податкові повідомлення надсилаються платнику за місцем реєстрації, яке значиться в інформаційних базах фіскальної служби, і внесене відповідно до даних громадян, коли вони зверталися за отриманням номера облікової картки платника податків (ідентифікаційного коду).

Податковим кодексом встановлено, що фізичні особи зобов’язані подавати відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки платника податків, в тому числі відомості щодо місця проживання (реєстрації).

Якщо платник не повідомляє про зміну місця реєстрації – податкове повідомлення про сплату податку надсилається на стару адресу.

В такому випадку платник податку не отримує податкове повідомлення, не ознайомлений з сумою податку, не сплачує її, виникає податковий борг, штрафні санкції, арешт майна.

Щоб уникнути таких негативних наслідків, закликаємо громадян – власників нерухомості, які змінили місце реєстрації, повідомити про такі зміни орган фіскальної служби за новим місцем реєстрації та одночасно провести звірку щодо об’єктів нерухомості шляхом надання документів на право власності.

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»