• Посилання скопійовано

Хто затверджує ставки місцевих податків?

Місцеві ради на підставі повноважень за нормами Податкового кодексу приймають рішення про встановлення місцевих податків, у тому числі податку на майно

Хто затверджує ставки місцевих податків?

ДПС у Львівській області нагадує, що місцеві ради на підставі повноважень, передбачених п. 10.2-1 ПКУ, приймають рішення про встановлення місцевих податків, у тому числі податку на майно, включаючи земельний податок (пп. 14.1.147, пп. 265.1.3 ПКУ), із зазначенням всіх передбачених ст. 7 ПКУ елементів податків. 

Інтервали допустимих розмірів ставок як елементу земельного податку встановлені ст. 274 та 277 ПКУ.

Зокрема, для земельних ділянок, що перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання, що не належать до державної та комунальної форм власності, п. 274.2 ПКУ встановлено обмеження розміру ставки не більше 12 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. 

Місцеві ради, які планують затвердити ставку земельного податку у розмірі 12 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, при визначенні кола платників, на яких  вона поширюватиметься, мають керуватися переліком юридичних осіб, які можуть набути право постійного користування земельною ділянкою, що визначений ст. 92 Земельного кодексу.

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»