• Посилання скопійовано

Припинення права власності на нерухомість: що зі сплатою податку?

У разі переходу права власності на об'єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом року податок обчислюється для попереднього власника за період з 1 січня до початку того місяця, в якому припинилося право власності на нього

Припинення права власності на нерухомість: що зі сплатою податку?

ДПС у Вінницькій області розповідає, що згідно з пп. 266.8.1 ПКУ у разі переходу права власності на об'єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом календарного року податок обчислюється для попереднього власника за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому припинилося право власності на зазначений об'єкт оподаткування, а для нового власника – починаючи з місяця, в якому він набув право власності. Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності (пп. 266.8.2 ПКУ). 

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»