• Посилання скопійовано

Коли платники сплачують підвищену суму податку на нерухомість?

Якщо загальна площа перевищує 300 кв. метрів (для квартири) та/або 500 кв. метрів (для будинку), розрахована сума податку на нерухоме майно збільшується на 25000 грн на рік за кожен такий об’єкт

Коли платники сплачують підвищену суму податку на нерухомість?

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що відповідно до пп. 266.7.1 прим. 1 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу, за наявності у власності платника податку об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки, що перебуває у власності фізичної чи юридичної особи - платника податку, загальна площа якого перевищує 300 кв. метрів (для квартири) та/або 500 кв. метрів (для будинку), розрахована сума податку на нерухоме майно збільшується на 25000 гривень на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).

Нагадуємо, що фізичні особи мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в меню "ЕК для громадян"/розділ "Загальна інформація про платника"/вкладка "Повідомлення про обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР)" приватної частини Електронного кабінету (вхід до якої здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису), що розміщений за адресою: cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»