• Посилання скопійовано

Роботодавець не мусить контролювати використання ПСП за попереднім місцем роботи працівника

Працівник, якого прийнято на роботу у другій половині місяця, подав заяву про застосування податкової соціальної пільги. Чи зобов’язаний роботодавець контролювати використання податкової соціальної пільги за попереднім місцем роботи?

Всім фізичним особам — платникам податку, у яких є підстави і які бажають скористатися правом на податкову соціальну пільгу, необхідно подати своєму роботодавцю (тільки за одним місцем отримання заробітної плати) заяву на отримання податкової соціальної пільги, що передбачено ст. 169 ПКУ.
Податкова соціальна пільга починає застосовуватися до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати з дня отримання роботодавцем заяви платника податку про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право.
Законодавством не передбачений обов’язок роботодавця контролювати правомірність застосування податкової соціальної пільги за попереднім місцем роботи працівника.
Працедавець, який на підставі належним чином оформленої заяви працівника застосовував пільгу, звільняється від відповідальності за порушення останнім порядку застосування пільги.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»