• Посилання скопійовано

Відстоюючи право на податкову знижку – підтвердіть це первинними документами

Державна податкова служба у м. Києві роз’яснює помилки платників податків щодо використання права на податкову знижку з ПДФО

Громадянин «М» вирішив скористатися правом на податкову знижку за користування іпотечним житловим кредитом. Таким чином він намагався повернути з бюджету частину сплаченого у попередньому році податку на доходи фізичних осіб.

Чоловік задекларував податковий кредит у сумі 13 тис. грн., але отримав з бюджету лише 10 тис. грн. Як встановили податківці, решта суми не була підтверджена первинними документами – касовим рахунком та платіжним дорученням банку із відміткою про перерахування коштів. А отже, про повернення громадянину ще 3 тис. грн. з бюджету не могло бути й мови.

Не погоджуючись з таким висновком, громадин звернувся із позовною заявою в Окружний адміністративний суд Києва, проте суд визнав дії податківців цілком справедливими, а позовні вимоги чоловіка – необґрунтованими. Адже сума фактично сплачених відсотків за іпотечним кредитом не була документально підтверджена відповідними платіжними документами. Натомість у квитанціях, які були пред’явлені громадянином, у призначенні платежу зазначалось лише те, що це «доходи майбутніх періодів», тобто вони не підтверджували сплати потрібних відсотків.

 

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»