• Посилання скопійовано

Реєструємо електронну податкову накладну у Єдиному реєстрі

Електронна податкова накладна на суму ПДВ, що не перевищує 10 тисяч гривень, повинна бути проведена через Єдиний реєстр

Реєструємо електронну податкову накладну у Єдиному реєстрі

Порядком заповнення податкової накладної, затвердженого  наказом Міндоходів від 14.01.14 № 10, зокрема п. 8 прописано обов’язок зареєструвати електронну податкову накладну у Єдиному реєстрі, - звертають увагу у Головному управлінні Міндоходів у Волинській області.

Ця норма поширюється на платників ПДВ незалежно від того, чи підпадає податкова накладна  під критерії з п.11 підрозділу 2 р. XX Податкового кодексу України. Це означає, що електронна податкова накладна на суму ПДВ, що не перевищує 10 тисяч гривень, повинна бути проведена через Єдиний реєстр.

Ця ж вимога стосується електронних податкових накладних на товари, які не належать до підакцизних і не є імпортованими, - наголошують фахівці Міндоходів.

Використання  електронної форми податкової накладної остаточно врегульовано у Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого  наказом Міндоходів від 14.01.14 № 10. Можливість оформлення електронної форми податкової накладної нарівні з паперовою ввели  ще 1 липня 2012 року. 

В той же час п. 201.1. Податкового кодексу України  передбачає  право вибору  форми податкової накладної покупцеві. Продавець за наявності технічних можливостей зобов’язаний виписати електронну податкову накладну, помітивши  її знаком «Х» у верхній лівій частині у відповідному  полі. Для її підписання уповноважена особа повинна мати цифровий підпис (пп.2 п.2, п. 18 Нового порядку).

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»