• Посилання скопійовано

Для формування податкового кредиту достатньо електронної митної декларації

ДФСУ розглянула питання щодо порядку формування податкового кредиту на підставі періодичної або тимчасової митної декларації і надання копій електронних митних декларацій контролюючим органам при проведені перевірок підприємства

Для формування податкового кредиту достатньо електронної митної декларації

ДФСУ у листі від 18.11.2016 р. № 24934/6/99-99-15-03-02-15 роз’яснила, що з метою визначення дати виникнення ПЗ з ПДВ у разі експорту товарів, датою оформлення митної декларації вважається дата завершення процедури митного оформлення експортної операції. Вона визначається за фактом проставлення посадовою особою митного органу на всіх аркушах такої повної декларації або додаткових декларацій до попередніх, тимчасових або періодичних митних декларацій відбитку особистої номерної печатки, а в разі електронного декларування — за фактом засвідчення ЕЦП посадової особи митного органу електронної митної або електронної додаткової декларації після перетворення її у візуальну форму.

При цьому в разі митного оформлення товарів із використанням електронної митної декларації для формування податкового кредиту оформлення електронної митної декларації на паперових носіях не є обов’язковим.

З приводу надання копій електронних митних декларацій контролюючим органам при проведенні перевірок підприємства зазначено, що у разі здійснення митного оформлення товарів, вивезених за межі митної території України, з використанням електронної митної декларації, така електронна митна декларація надається контролюючим органом за місцем митного оформлення контролюючому органу за місцем обліку такого платника податків і для додаткового надання платником податку до контролюючого органу її копій немає підстав.

Копії митних декларацій надаються платником до контролюючих органів у випадку, якщо митне оформлення здійснювалося з використанням не електронної, а звичайної митної декларації (оформленої на паперових бланках із відтисками печаток).

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»