• Посилання скопійовано

Відбулися комітетські слухання щодо блокування ПН/РК

15 листопада 2017 року в Комітеті з питань податкової та митної політики відбулися слухання на тему блокування податкових накладних/розрахунків коригування

Головні цілі запровадження системи блокування податкових накладних:

- убезпечити систему електронного адміністрування ПДВ від появи «скруток» та інших маніпуляцій із цим податком;

- забезпечити безапеляційність податкового кредиту для податкових накладних, що пройшли реєстрацію в ЄРПН.

 

Підсумки проведених слухань

По-перше, забезпечення комісією ДФС повторного розгляду документів для розблокування податкових накладних, поданих платниками в липні — серпні 2017 року та подальшу реєстрацію таких накладних. 

По-друге, вивчити, наскільки ефективно спрацюють нові критерії оцінки ступеня ризиків, які Міністерство фінансів оприлюднило 23 жовтня 2017 року та які, за словами профільного Міністра, наразі застосовано як наказ і готуються до розміщення на сайті Міністерства. 

По-третє, об’єднати зусилля з Міністерством фінансів України, Державною фіскальною службою та представниками бізнесу з тим, щоб протягом наступних двох тижнів, знайти спосіб реалізувати деякі норми законопроекту №7115 «Про внесення змін до підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування у Єдиному реєстрі податкових накладних» до його розгляду в сесійній залі.

Презентаційні матеріали 1>>

Презентаційні матеріали 2>>

Презентаційні матеріали 3>>

Презентаційні матеріали 4>>

 

Джерело: Комітет ВРУ з податкової та митної політики

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»