• Посилання скопійовано

Чи можна складати зведену ПН за телекомунікаційними послугами?

Податківці нагадали умови складання зведених податкових накладних та розповіли, чи підпадають під телекомунікаційні послуги, що мають безперервний або ритмічний характер

Чи можна складати зведену ПН за телекомунікаційними послугами?

ДФСУ у ІПК від 13.11.2018 р. №4811/6/99-99-15-03-02-15/ІПК нагадали, що строки поставки встановлюються сторонами в договорі з урахуванням необхідності ритмічного та безперебійного постачання товарів споживачам, якщо інше не передбачено законодавством (ч. 2 ст. 267 ГКУ).

Своєю чергою, відповідно до п. 201.4 ПКУ платники податку в разі здійснення постачання товарів/послуг, постачання яких має безперервний або ритмічний характер, можуть складати зведені податкові накладні.

Для цілей п. 201.4 ПКУ ритмічним характером постачання вважається постачання товарів/послуг одному покупцю два та більше разів на місяць.

Таким чином, з метою застосування норм п. 201.4 ПКУ платник податку самостійно визначає товари/послуги, постачання яких має безперервний або ритмічний характер, виходячи з умов договору.

Зокрема, як роз’яснюють податківці постачання телекомунікаційних послуг та послуг мобільного зв'язку з метою застосування норм п. 201.4 ПКУ може розглядатися як операції з постачання, які мають безперервний або ритмічний характер. Відповідно до цього платник податку може складати зведені податкові накладні за операціями з надання таких послуг.

Періодичність складання зведених податкових накладних протягом звітного (податкового) періоду на одного контрагента-покупця може бути передбачена у цивільно-правовому договорі з таким покупцем.

Зверніть увагу: якщо станом на дату складення зазначеної зведеної податкової накладної сума коштів, що надійшла на поточний рахунок продавця як оплата (передоплата) за товари/послуги, перевищує вартість поставлених товарів/послуг протягом місяця, на суму такого перевищення повинна бути складена окрема податкова накладна у загальному порядку не пізніше останнього дня такого місяця.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»