• Посилання скопійовано

Постачальник не склав ПН та не відобразив в декларації з ПДВ за операцією: які наслідки?

За невідображення в декларації з ПДВ суму ПЗ слід буде сплатити від 25 до 50% штрафу, за нескладання ПН за результатами перевірки - 50% від суми ПДВ, а також адмінштраф

Постачальник не склав ПН та не відобразив в декларації з ПДВ за операцією: які наслідки?

Відповідно до роз'яснення з підкатегорії 101.27 «ЗІР» у разі, якщо за операцією з постачання товарів/послуг податкова накладна не складена (але мала бути складена) та податкові зобов’язання не відображено, ДФС визначаються суми податкового зобов’язання, що тягне за собою накладання на платника податків штрафу в розмірі 25% від суми визначеного податкового зобов’язання, при повторному визначенні – 50%.

Крім того застосовується фінвідповідальність у вигляді штрафу в розмірі 50% суми податкових зобов’язань з ПДВ, нарахованих за операцією з постачання товарів/послуг, яка передбачена п. 120 - 1.2 ПКУ.

При цьому, у разі реєстрації в ЄРПН податкової накладної та/або розрахунку коригування протягом 10 календарних днів, наступних за днем отримання платником податку податкового повідомлення-рішення, штрафні санкції, передбачені абз. 2 п. 120 - 1.2  ПКУ та п. 120 - 1.1 ПКУ, не застосовуються.

Якщо після спливу 10 календарних днів, наступних за днем отримання платником податку податкового повідомлення-рішення відсутня реєстрація в ЄРПН податкової накладної та/або розрахунку коригування, на платника податку накладається штраф в розмірі 50 відсотків від суми ПДВ, нарахованого за операцією з постачання товарів/послуг, а після реєстрації такої накладної в ЄРПН будуть застосовані штрафи передбачені п. 120 - 1.1 ПКУ (в залежності від кількості днів прострочки).

При цьому керівники та інші посадові особи продавця несуть адміністративну відповідальність згідно зі ст. 163 -1 КУпАП у вигляді адмінштрафу від 5 до 10 нмдг.

 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»