• Посилання скопійовано

Одиниця виміру в зведеній ПН: коли зазначаємо «грн»?

ДФС пояснила, коли в зведеній ПН слід зазначити як одиницю виміру гривню. І попередила, що в таких випадках зазначення одиниці виміру «послуга» є помилкою, а такі податкові накладні вважатимуться складеними з порушенням

Одиниця виміру в зведеній ПН: коли зазначаємо «грн»?

ДФС у Запорізькій області нагадує, що у разі, якщо придбані та/або виготовлені товари/послуги, необоротні активи частково використовуються в оподатковуваних операціях, а частково - ні, платник ПДВ зобов'язаний нарахувати податкові зобов'язання виходячи з бази оподаткування та скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду і зареєструвати зведену податкову накладну в ЄРПН на загальну суму частки сплаченого (нарахованого) податку під час їх придбання або виготовлення, яка відповідає частці використання таких товарів/послуг, необоротних активів в неоподатковуваних операціях (п. 199.1 ПКУ).

Всі податкові накладні і розрахунки коригування підлягають реєстрації в ЄРПН у порядку, встановленому КМУ, та за формою, чинною на день такої реєстрації.

У разі складання зведених податкових накладних, зокрема, податкових накладних, складених відповідно до п. 199.1 ПКУ, у графі 4 «Одиниця виміру товару/послуги/умовне позначення (українське)» вказується «грн» (пп. 3 п. 16 Порядку №1307).

Тобто, при складанні податкових накладних для розподілу сум «вхідного» ПДВ за товарами/послугам, які неможливо пов’язати з відповідними конкретними операціями (пільгованими або оподатковуваними) за п. 199.1 ПКУ, у графі 4 зазначається «грн».

Якщо у зазначених податкових накладних у графі 4 «Одиниця виміру товару/послуги/умовне позначення (українське)» зазначено «послуга» , такі податкові накладні, вважаються такими, що складені з порушенням.

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»