• Посилання скопійовано

Як нараховані бонуси впливають на нарахування ПДВ?

Бонуси, що надаються учасникам бонусної програми у зв’язку з постачанням товарів, в окремих рядках ПН не зазначаються. Вони змінюють ціну постачання

Як нараховані бонуси впливають на нарахування ПДВ?

ДПС у Донецькій області інформує щодо порядку оподаткування ПДВ операцій з продажу товарів при застосуванні у роздрібній торгівельній мережі бонусної програми.

У разі, якщо торгівельне підприємство, яке у мережі своїх роздрібних магазинів та /або інтернет – магазинів реалізує товари покупцю (фізичній особі – учаснику конусної програми), при зарахуванні бонусів в рахунок оплати вартості (частини вартості) товарів, нарахованих такому покупцю, фактично не зменшує вартість таких товарів (у бухгалтерському обліку постачання таких товарів відображається за вартістю, що дорівнює сумі коштів, сплачених безпосередньо покупцем, та сумі бонусів (перерахованих у грошове вираження), зарахованих в оплату вартості таких товарів), то база оподаткування ПДВ поставлених товарів у такому випадку визначається виходячи з їх договірної вартості, до складу якої включається як сума коштів, сплачених безпосередньо покупцем, так і сума бонусів (перерахованих у грошове вираження), зарахованих в оплату вартості (частини вартості) таких товарів.

У разі, якщо при реалізації торгівельним підприємством фізичним особам – учасникам бонусної програми товарів договірна вартість таких товарів зменшується на суму бонусів, нарахованих такому покупцю (у бухгалтерському обліку постачання таких товарів відображається за вартістю, що дорівнює сумі коштів, сплачених безпосередньо покупцем), то база оподаткування ПДВ поставлених товарів у такому випадку визначається виходячи з їх договорної вартості, до складу якої включається сума коштів, сплачених покупцем в рахунок оплати вартості таких товарів.

Бонуси, що надаються учасникам бонусної програми у зв’язку з постачанням товарів, в окремих рядках податкової накладної не зазначаються, а лише можуть змінювати ціну постачання та базу оподаткування, які вказуються у відповідних графах такої накладної.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Донецькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»