• Посилання скопійовано

ПН та РК великих платників ПДВ майже ніколи не блокуються

Бізнес та ДПС обговорили ситуацію з блокування податкових накладних

ПН та РК великих платників ПДВ майже ніколи не блокуються

14 квітня відбулась зустріч Податкового комітету Європейської Бізнес Асоціації з представниками Головного управління Державної податкової служби у Київській області, ГУ ДПС у м. Києві  та Північного та Південного міжрегіональних офісів великих платників податків (переглянути відео зустрічі).

У ході зустрічі відбулось фахове обговорення різних причин блокування податкових накладнихрозрахунків коригування до них та причин відмови у реєстрації таблиць даних з поясненням щодо особливостей здійснення господарської діяльності бізнесу. Незважаючи на те, що накладні компаній, які знаходяться на обліку у офісах великих платників податків майже ніколи не блокуються – дана тема залишається досить актуальною з огляду на доволі часті випадки блокування податкових накладних у контрагентів членських компаній.

Фахівці ГУ Державної податкової служби у Київській області надали пояснення найпоширеніших причин блокування накладних, який порядок розблокування розрахунків коригування, та як правильно подавати таблицю даних з описом послуг чи виду діяльності, аби уникнути блокування в подальшому.

Так, фахівці податкової служби порадили у разі блокування – звертатись до регіональної податкової, де зареєстрована компанія, або писати запити через електронний кабінет аби вийти на контакт з безпосередніми спеціалістами підрозділів ДПС по роботі з ризиками та уточнити як діяти в ситуації та у зв’язку з чим відбулось блокування. Адже причин може бути велика кількість, до прикладу, ризикова операція, операція з ризиковою компанією, тощо. Водночас, в залежності від причин блокування варто надавати правильний пакет документів, аби розблокувати роботу. Так, коригування податкових накладних вимагає подання додаткового пакету супроводжуючих документів, обов’язково необхідно подати інформацію щодо первинної операції (податкової накладної), яка корегується та документально підтвердити причини  чому вона коригується.

Висловлюємо вдячність керівництву ГУ ДПС у Київській обл. На майбутнє ми домовились регулярно проводити зустрічі для швидкого вирішення проблемних ситуацій без затягування їх у судову площину. Так, вже найближчим часом відбудеться зустріч щодо використання РРО і програмних РРО в дистанційній торгівлі.

Тож очікуйте від нас на анонси наступних зустрічей.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»