• Посилання скопійовано

Увага! 31 грудня не можна буде зареєструвати ПН за І половину грудня

У період війни платник ПДВ не може зареєструвати ПН та РК в ЄРПН у святковий чи вихідний день, у тому числі, якщо такий день є граничним днем їх реєстрації. Тож 31 грудня не буде можливості зареєструвати ПН та РК за І половину грудня в ЄРПН

Увага! 31 грудня не можна буде зареєструвати ПН за І половину грудня

Нагадаємо, що за загальними правилами відповідно до п. 3 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних операційний день триває в робочі дні з 8 години 00 хвилин до 20 години 00 хвилин. Технічне обслуговування та регламентні роботи, що потребують зупинки ЄРПН, не проводяться протягом операційного дня, крім аварійних випадків.

Якщо граничні строки реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування припадають на вихідний, святковий або неробочий день, такий день вважається операційним днем.

Водночас, згідно з пп. 69.18 ПКУ підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, з метою захисту прав платників, збереження та захисту даних надання електронних сервісів та приймання електронних документів від платників податків здійснюються у робочі дні з 8 до 18 години.

Саме тому у період воєнного стану платник податку не може зареєструвати податкову накладну/розрахунок коригування до податкової накладної в ЄРПН у святковий чи вихідний день, у тому числі, якщо такий день є граничним днем їх реєстрації. На цьому раніше наголошувала ДПС, а наразі підтвердили й черкаські податківці.

Звертаємо увагу, що народні депутати поки планують відновити можливість реєстрації ПН в граничний день у вихідні, а також збільшити строк для реєстрації ПН та РК. Але станом на 15 грудня ВРУ ще не проголосувала за ці зміни та невідомо, коли це станеться.

Тож попри важку ситуацію з реєстрацією  через відключення світла граничним терміном реєстрації ПН та РК за І половину грудня буде 30  грудня.  

Але слід зауважити, що цей день буде останнім в роботі Держказначейства, тож поповнити рахунок СЕА ПДВ краще напередодні.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»