• Посилання скопійовано

Сплата авансових внесків суб'єктами індустрії програмної продукції

Як повинні сплачувати авансові внески з податку на прибуток суб'єкти ІПП, для яких з 01.01.2013 р. передбачено ставку податку 5%?

Сплата авансових внесків суб'єктами індустрії програмної продукції

Розрахунок щомісячних авансових внесків, які мають сплачуватись у наступні 12 місяців, подавався платниками податку у складі річної декларації з податку на прибуток. Визначена в розрахунку сума авансових внесків вважається узгодженою сумою грошових зобов'язань.

Дванадцятимісячний період для сплати авансових внесків визначається починаючи з місяця, наступного за місяцем, в якому встановлено граничний строк подання річної податкової декларації за попередній звітний (податковий) рік, до місяця подання податкової декларації за поточний звітний (податковий) рік.

Отже, якщо суб'єкт ІПП підпадає під критерії, визначені п. 57.1 ст. 57 Податкового кодексу України, то такий платник податку зобов'язаний протягом 2013 р. сплачувати авансові внески у розмірі 1/12 суми податку на прибуток (сумарне значення рядків 14 та 20 річної декларації за 2012 р., затвердженої наказом Мінфіну України від 28.09.2011 р. № 1213).

Податкове зобов'язання з податку на прибуток, визначене платником у податковій декларації за 2013 р., зменшується на суму авансових внесків за період січень — грудень 2013 р.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»